Naša Štorja

Osredotočeni na nostalgijo in spoštovanje do klasičnega gostinstva, z uporabo najrazličnejših inventivnih pristopov in tehnik, v Štorji gojimo fino tradicionalno kuharsko zgodbo. Elementi iz okolja, zgodovina in povezanost ljudi v naših krajih, nas inspirirajo pri sestavi naših jedi. Na naših krožnikih se šibijo lokalne zgodbe, kot je izročilo Furmanstva ali poslanstvo domačih ribiških družin. V našem bistroju so sestavine, ki niso nikoli prikrite, še vedno temelj naše pustolovske in živahne kuhinje. Medtem ko vzpostavljamo tesne odnose z obrtniškimi dobavitelji mesa, rib, sira in zelenjave, še naprej spodbujamo kulinarično tradicijo, da bi ustvarili odlične jedi in uravnotežene okuse.

Marko Stanković

Svojo veliko strast do kuhinje in dobre hrane sem odkril že v mladih letih, vse od takrat pa skozi leta nadgrajujem svoje znanje in pilim kuharske tehnike. Prihajam iz Postojne, danes niti ne več tako malega mesteca, v katerem pa je še do nedavnega primanjkovalo butičnih ponudnikov hrane. Vedno sem želel to spremeniti, s tem namenom pa sem pred šestimi leti s svojo ekipo tudi začel pisati zgodbo Štorje. Štorjina pot se je skozi leta spreminjala,

moj cilj pa vedno ostaja isti – da z ekipo, s spoštovanjem do surovin, lokalnih dobaviteljev in tradicije, uresničim svojo vizijo.

 

Miralem

Sommelier, natakar

Anja

Slaščičarka, natakarica

Jovan

Kuhar

Ročno in lokalno 

Bistvo naše etike, je ročno izdelana hrana, majhna proizvodnja, zvestoba do kulinarične dediščine in včasih čudaško eksperimentiranje z okusi. Štorja je sodoben bistro, ki spodbuja proizvajalce s katerimi sodelujemo.

 

Ponudniki